Elämä on…..

Maailmassa on paljon murehdittavaa, jos kohta joitakin iloinaiheitakin. Jotkut ovat ihmisten mielestä oikeasti murehtimisen arvoisia, toiset taas eivät lainkaan. Joillekin esim. parveketupakointi tai koirien jätökset katujen varsissa ovat elämääkin suurempia kysymyksiä.

Paljon vaiettu salaisuus ja omasta mielestäni kansansairaus on persoonallisuushäiriöisten ihmisten väliset ongelmat. Kahden ihmisen sairaus häiritsee tai jopa pilaa useammankin ihmisen elämän.

 Mitä asialle sitten voi tehdä? Siitä jo kärsivien eteen ei muuta kuin nostaa asia kaikkien ”nähtäville”, siis sellaistenkin, joita se ei kosketa. Tällöin asia lakkaa olemasta ”tabu” ja jo sairastuneiden on helpompi tunnistaa ja tunnustaa oma osuutensa tapahtuneeseen, tehdä jotain ongelman vähentämiseksi ja parantaa täten osapuolien jäljellä olevan elämän laatua.

Pienten lasten vanhempien olisi hyvä tunnistaa lapsensa mahdollinen yliherkkyys ja liiallinen kiltteys ja ”valmentaa” häntä tulevaa varten luonnollisesti kuitenkaan liikaa asiaa dramatisoimatta.

Alla pätkä jostain aihetta käsittelevästä artikkelista.

”Narsisti ja liian kiltti vetävät toisiaan puoleensa kuin magneetit

Onko asiakkaillasi, niillä jotka ovat narsistityyppisen henkilön käyttäytymisestä kärsineet samankaltaisia luonteenpiirteitä?- kysyi yksi kollegani. Kyllä on. Usein he ovat hyvin kilttejä henkilöitä, herttaisia sydämellisiä ja herkkiä, niitä jotka antaisivat kaikkensa ja vähän vielä enemmänkin auttaakseen toista. Heidän empaattisuuteensa ja hyväntahtoisuutensa asettavat yleensä toisten toiveet omien edelle. ”Kun hän voi hyvin, niin minäkin voin hyvin”- kertoi 20 vuotta narsistin kanssa avioliitossa elänyt naisasiakkaani. Moni on puhunut myös ”sinisilmäisyydestä”, siitä kauniista piirteestä joka kuvastaa mm. lapsenomaista uskoa hyvään. Henkilö voi uskoa hyvään, uskoa ihmisen hyvyyteen ja toivoo sekä uskoo asioiden palaavan ennalleen kaiken pahankin jälkeen, sekä uskoo ihmisten muuttuvan. Liian kiltti voi muuttua, narsisti ei.”

Ajattelin, että kun antaa hyvää saa sitä myös takaisin. En voinut millään uskoa, että joidenkin kohdalla se ei toimi ollenkaan, joidenkin kohdalla ei itse asiassa toimi minkäänlainen hyväntahtoisuus. -Mies 50v., yritysjohtaja

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *